Szukaj ...

  • w kategorii
  • od do
LOGO woj. świętokrzyskiegoHerb woj. świętokrzyskiego
plenru
dla niedowidzaćych
tworz pdf

Wydarzenia

2018-11-27

Polska Wschodnia na start! – szkolenia dla studentów / 13 grudnia Kielce

Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości zaprasza studentów z Olsztyna, Białegostoku, Lublina, Kielc i Rzeszowa do udziału w cyklu szkoleń biznesowo-networkingowych poświęconych możliwościom pozyskania dotycji na wprowadzenie firmy na rynek. ...

2018-05-23

Spotkanie Grupy Sterującej międzynarodowego projektu ATM for SME`s

W dniach 17-18 maja 2018 r. w Cagliari odbyło się spotkanie Grupy Sterującej  międzynarodowego projektu  ATM for SME`s – “Access to Microfinance for Small and Medium-sized Enterprises”, (“Dostęp do mikrofinansowania dla Małych i Średnich Przedsiębiorstw”), realizowanego przez Biuro Regionalne Województwa Świętokrzyskiego w Brukseli w ramach Programu INTERREG EUROPA. ...

2016-11-17

Koreańskie Forum Biznesowe

Polsko-Kazachstańska Izba Handlowo-Przemysłowa zaprasza do udziału w Koreańskim Forum Biznesowym. Forum odbędzie się 1 grudnia 2016 w godzinach od 10.00 do 18.00 w sali konferencyjnej hotelu Novotel Warsaw. ...

więcej

spwzswpz

Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (ang. European Network of Regional Culinary Heritage)


Europejska Sieć Dziedzictwa Kulinarnego

Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (ang. European Network of Regional Culinary Heritage) powstała w Skanii (Szwecja) w 1995 roku.
Jest siecią, której członkami są regiony z całej Europy. Wspólnym celem jest rozwój regionów poprzez regionalną żywność i kultywowanie tradycji kulinarnych. Zwiększone wykorzystanie i produkcja żywności regionalnej generuje rozwój małych firm w regionach a przywracanie często zapomnianych potraw i produktów jest doskonałym narzędziem promocji ich producentów oraz całego regionu. W obrębie każdego regionu istnieje sieć zrzeszająca producentów w niej uczestniczących. Członkami Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego w regionach są wybrane gospodarstwa, producenci, zakłady przetwórstwa żywności, sklepy i restauracje podkreślające swoje powiązania  z regionem. Mają one prawo do używania loga Sieci (z nazwą danego regionu), które podkreśla związek podmiotów z tym właśnie regionem.  Producenci muszą spełniać określone w regulaminie Sieci kryteria dla produktów i potraw uznanych za żywność lokalnego pochodzenia.
Obecnie w Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego zrzeszonych jest 29 europejskich regionów i 3 kandydujace..
Więcej informacji na temat Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego: http://www.culinary-heritage.com

2013-11-10

Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie

Województwo Świętokrzyskie należy do Sieci od 2010 r. i poprzez Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie realizuje działania, które mają na celu promocję i poprawę jakości regionalnej żywności oraz wzmocnienie lokalnej tożsamości.

więcej

Kalendarium

Marzec 2019
PonWtŚrCzPtSobNdz
        123
45678910
11121314151617
18192021
22

1 wydarzenie dnia 22-3-2019

- „Różne oblicza promocji turystycznej w Polsce i na Węgrzech – dobre praktyki”

2324
25262728293031

Galeria

Współpraca zagraniczna

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Zespól redakcyjny Świętokrzyskiej Platformy Współpracy Zagranicznej
Departament Promocji, Edukacji, Kultury, Sportu i Turystyki
Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
25-502 Kielce, ul. Paderewskiego 34A
tel. 41 341 69 14
faks 41 344 36 11
spwz@sejmik.kielce.pl
Projekt pn. “Świętokrzyska platforma współpracy zagranicznej” w ramach konkursu “Wsparcie obywatelskiego i samorządowego wymiaru polskiej polityki zagranicznej 2013” jest współfinansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych.

realizacja: strony internetowe NET-atak.pl

F O R U M

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Zapomniałeś hasła? Kliknij tutaj!